Wat weet jij al van Grof Degenfeld? Dit Hongaarse wijnhuis heeft een aantal geheimen, waarvan we er drie gaan delen.
1. De Muscat Blanc heette eerste Muscat Lunel
De Muscat Blanc heette van oorsprong Muscat Lunel. Deze half droge wijn werd in 1996 voor het eerst gemaakt, maar de Fransen hadden deze naam al beschermd. Daarom werd deze wijn omgedoopt tot Muscat Blanc. De populariteit werd er echter niet minder door. Inmiddels heeft de wijn meerdere prijzen gewonnen, waaronder de International Organic Wine Award. Een unieke biologische wijn met subtiele geur en smaak van de muskaat druif. Deze zijn we nog niet bij een ander wijnhuis zijn tegengekomen.
2. Pionier in de Hongaarse wijnwereld
Het wijnhuis is een pionier in de Hongaarse wijnwereld. In 1857 begon Imre Degenfeld met een nieuwe traditie. Ze wilden de kwaliteit van de bereiding verhogen. Daarom werden er basisregels vastgelegd en werden zaken voor het eerst gestandaardiseerd. Vandaag de dag wordt deze traditie nog steeds in stand gehouden, al is de bereidingswijze wel ontwikkeld in de loop der jaren.
3. Szamorodni is nog niet zo oud
In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de Szamorodni nog niet zo oud. In de eerste helft van de 19e eeuw werd de eerste Szamorodni gemaakt, door Poolse mensen. Later werd het ook door de Hongaren gemaakt. Voor de liefhebbers: we hebben al veel Szamorodni wijnen geproefd in ons leven maar deze van Grof Degenfeld is by far de lekkerste en de meest verkochte.