Onlangs stond er opnieuw een artikel van Onno Kleyn in de Volkskrant over Hongaarse wijnen:
“Vandaag staat Hongarije opnieuw in het zonnetje. Dit keer gaat het om druivenwater van Gróf Degenfeld in Tokaj. Inderdaad, dat is het dorp dat beroemd is geworden door de Tokaji Aszú, de flamboyant zoete wijn waar in voorbije eeuwen tsaren, koningen en keizers opgewonden van raakten. Hij bestaat nog steeds, smaakt net zo nobel als weleer, maar de markt voor zoet wordt kleiner en kleiner. Gravin Degenfeld en haar man maken daarom ook droge wijn, biologisch nog wel, en dat doen ze goed. Kijk eens naar de Muscat 2015, schaterend van ananas en peer en dat kenmerkende, inpakkend muskaatige. Nog lekkerder is de Hárslevelü (‘lindenblad’ – de naam van de druif) 2015, met bloemetjes en wat harsigs in de geur, rond en breed van smaak met een lekker bittertje.”
Bron: de Volkskrant