De feestdagen komen eraan, dus het is tijd voor uitgebreide recepten. Ontdek nu een overheerlijke chocolademousse-cake die erg populair is in Hongarije. Uiteraard met een mooie bijpassende wijn.
Ingrediënten:
- 150 gram suiker
- 7 eieren
- 160 gram bloem
- 25 gram ongezoete cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 500 gram pure chocolade
- 10 gram gelatine
- 1 liter slagroom
- 30 gram boter
Bereiding:
- Scheid de eieren en in een grote kom en klop het eiwit op met een garde of mixer totdat er mooie punten ontstaan, voeg tijdens het kloppen de suiker beetje bij beetje toe en voeg als laatste de dooiers voorzichtig al roerend toe met een garde.
- Meng in een middelgroot bakje 160 gram bloem, 25 gram cacaopoeder en een theelepel bakpoeder en voeg vervolgens het geheel al roerend toe aan de opgeklopte eiwit. Het geheel mooi doorroeren totdat een mooie egale kleur heeft .
- Giet het geheel in een ovenschaal die bekleed is met bakpapier, en verdeel het geheel gelijkmatig met een spatel over de ovenschaal
- Bak het geheel 30 minuten lang op een temperatuur van ca 165 graden Celcius. Laat het geheel na het bakken rustig op het aanrecht afkoelen.
- Los de gelatine op in 100 ml ongeklopte slagroom en smelt 400 gram chocolade au bain marie, blijf roeren totdat deze glad is. Klop de slagroom en meng deze als hij goed stevig is met de gesmolten chocolade en voeg vervolgens de slagroom net opgeloste gelatine toe. Spatel het geheel door totdat alles goed vermengd is en het een mooie stevige massa is geworden.
- Nu is het tijd om de afgekoelde bodem te pakken en deze op de kortste kant midden door te snijden op een snijplank en schep op 1 helft alle mouse en dek het geheel af met de andere helft. en druk het geheel zacht aan. Schraap voorzichtig met een mes de zijkanten mooi rondom glad. Voor de topping smelt je 30 gram boter en dit voeg je toe aan de 100 gram overgebleven chocolade. Roer dit geheel goed door en giet dit vervolgens over de bovenkant van de cake en verdeel dit zo goed mogelijk.
- Verdeel het als laatste in mooie stukjes, nu is het tijd om het lekker samen op te eten samen met een lekker glas wijn, bijvoorbeeld met een heerlijke Szamorodni of de 5 en 6 puttonyos van Grof.
Geniet ervan! Jó étvágyat!