Tokaji: De oudste Hongaarse wijn
Wijn uit Tokaj, ook wel ‘Tokaji’ genoemd, is de oudste Hongaarse wijn. De eerste referenties naar Tokaji stammen uit 1576. Tokaji was de eerste wijn ooit die officieel geclassificeerd werd, maar liefst 120 jaar eerder dan de beroemde Bordeaux. Er zijn verschillende typen Tokaji beschikbaar, variërend van droog tot pure nectar van de Furmint druiven.
Aszú
Tokaji Aszu is de wereld beroemde topaas kleurige zoete wijn en staat bekend als een perfecte begeleider van desserts, maar welke zich ook erg goed laat drinken als aperitief of digestief.
Eszencia
Tokaji Aszu Eszencia wordt vaak als dé meest exclusieve wijn ter wereld bestempeld. Met restsuikergehaltes van 600-900 gram per liter is dit de meest pure vorm van wijn beschikbaar.
Droog
Tokaji kent verschillende soorten wijnen die op de ‘klassieke’ manier worden geproduceerd. Voorbeelden zijn Tokaji Furmint, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Sárga Muskotály en Tokaji Kövérszőlő.
Bekijk de Tokaji-droog-wijnen
Szamorodni
Tokaji Szamorodni is een combinatie van ‘gewone’ trossen druiven, gecombineerd met meer of minder edel-gerotte druiven. Een spannende combinatie die u geproefd moet hebben.