De zomer is begonnen bij Tokajwijn.nl! Daarom delen we graag een frisse komkommersalade met je, uiteraard met bijpassende Hongaarse wijn.
Frisse komkommersalade
Een frisse salade is altijd lekker. Helemaal in de warme zomers die Nederland tegenwoordig kent. Hierbij delen we een recept voor een heerlijke Hongaarse komkommersalade:
Ingrediënten:
- Ongeveer een halve komkommer
- 1 eetlepel zure room
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 1 theelepel suiker
- Halve theelepel paprikapoeder
- 1 lepeltje ciderazijn (of normale azijn)
- Wat peper en zout
Bereidingswijze:
- Schil de komkommer en snijd de komkommer in plakjes.
- Doe de komkommer-plakjes in een vergiet.
- Sprenkel er wat zout overheen.
- Laat de vergiet (uiteraard met de komkommer-plakjes) een uurtje in de gootsteen staan. Het vocht kan zo uit de komkommer lopen.
- Ondertussen kan je azijn vermengen met suiker, paprikapoeder, knoflook (geperst) en de peper.
- Snipper het sjalotje.
- Als het uur voorbij is; leg de komkommer-plakjes in een kom.
- Voeg het mengsel (zie stap 5) toe.
- Voeg het gesnipperde sjalotje toe.
- Voeg de zure room toe.
- Roer het geheel.
- Voor wat extra bite, kan je nog wat meer paprikapoeder en/of peper toevoegen.
- Plaats het geheel nog een uurtje of twee in de koelkast.
- Jó étvágyat! (Eet smakelijk!)
Bijpassende wijn
Een uitstekende bijpassende wijn is de Grof Degenfeld Furmint Dry 2017. Het is een droge, fruitige wijn met de geur van verfrissend citroen, limoen en groene appel. Het is een jonge wijn, knapperig gekruid met een lichte zilte mineraliteit.